Anyuka mzese
Anyuska mzese
0,5 kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 stpor, 2 tojs,
4 ev kanl mz, 10 dkg margarin, rlt fahj, szegfszeg.
A hozzvalkat kevs tejjel sszegyrjuk, 1 jszaka
hideg helyen pihentetjk.
Msnap 4 rszre osztva vkonyra nyjtjuk.
Tepsi htn megstjk a 4 lapot vilgos barnra.
Krm: 2 vanlis pudingot megfznk az elrs szerint.
hozzkevernk 15 dkg teavajat, cukrot zls szerint.
A kihlt lapokat megkenjk a pudinggal, kz tesznk
aprra vgott ananszt.Nehezkkel kiss lenyomatjuk.
1-2 ra mlva a tetejt tejcsokoldval vonjuk be.
Hideg helyen megdermesztjk a csokoldt. Msnap
vkony hosszks szeletetekre vgjuk.
|