Anyuka mézese
Anyuska mézese
0,5 kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás,
4 evő kanál méz, 10 dkg margarin, őrölt fahéj, szegfűszeg.
A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk, 1 éjszaka
hideg helyen pihentetjük.
Másnap 4 részre osztva vékonyra nyújtjuk.
Tepsi hátán megsütjük a 4 lapot világos barnára.
Krém: 2 vaníliás pudingot megfőzünk az előírás szerint.
hozzákeverünk 15 dkg teavajat, cukrot ízlés szerint.
A kihűlt lapokat megkenjük a pudinggal, közé teszünk
apróra vágott ananászt.Nehezékkel kissé lenyomatjuk.
1-2 óra múlva a tetejét tejcsokoládéval vonjuk be.
Hideg helyen megdermesztjük a csokoládét. Másnap
vékony hosszúkás szeletetekre vágjuk.
|