Mogyoros krémtorta
mogyorós kakaótorta.
Én mogyival szeretem.
Kell:
20 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1/2 dl tej
4 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
2 csapott evőkanál kakaó
10 dkg pisztácia vagy mogyi
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
vaniliás porcukor
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a
tojások sárgáját, apránként a tejet, a lisztet, a sütőport,
a kakaót, a durvára vágott pisztáciát vagy mogyit, az
elözöleg rumban megáztatott, lecsepegtetett mazsolát és
alaposan összekeverjük. Végül kemény habbá verjük a
tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott,
lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, előmelegített
sütőben, mérsékelt tűzön (180 celsiuson)kb. 40-45 percig
sütjük.
Kihülés után szedjük ki a formából.Meghinthetjük a tetejét
vaniliás porcukorral. Tortaszerűen vágható.
|