Méztorta
Méz torta
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
28 dkg olvasztott méz
32 dkg grízes liszt
1/2 mokkáskanálnyi törött fahéj
3 szem törött szegfűszeg
1 késhegynyi szódabikarbóna
Először a 6 tojás sárgáját és a kristálycukrot jól kikeverjük, majd a
mézet 16 dkg liszttel, szódabikarbónával, fűszerekkel szintén jól
kikeverjük és a két masszát alaposan jól összekeverjük. Ezután
felverjük a 6 tojás fehérjét és óvatosan hozzákeverjük, majd még
egyszer 16 dkg lisztet szintén óvatosan hozzákeverünk. Kikent,
kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített
sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy 15-20 percnél tovább ne süssük,
mert a mézes sütemények gyorsan megégnek. Érdemes 10-12 perc
eltelte után megnézni!
|