Mzes karcsonyra
Mzes karcsonyra
40 dkg simaliszt
16 dkg porcukor
6 dkg stshez val margarin (nlunk Smetol nevt hasznlok)
2 egsz tojs
2 nagy evkanl mz
fahj, szegfszeg, nizs - minden rlve s annyi, hogy j illatos
legyen a tszta
1 kvskanl szdabikarbna.
Tsztv gyrjuk, egy rt pihentetjk, sztsodorjuk, formval kivgjuk.
Kikent tepsiben tojssal megkenve hirtelen rzsasznre stjk. A stsnl
vigyzni kell, mert gyorsan sl.
Diszteni lehet mg sts eltt hmozott madulval, dival, vagy sts utn,
ha kihlt cukormzzal bekenve vagy disztve.
Nagyon szeretem ezt a tsztt, mert nem ragad gy mint a tbbi mzes, jl
lehet vele dolgozni, nagyon finom s szapora. Csak fl centi vastagra
sodrom, mert a fra gy is elg.
A cukormz receptje
12,5 dkg sokszor tszitlt porcukor (vagy specilis pder cukor)
egy tojs fehrje
j ha tesznk bele pr csepp citromlevet, hogy fnyes legyen s
egy csipet kukorica kemnytt, hogy tapadjon.
Ha nagyobb tojst hasznlunk fel akkor btran adjunk hozz a
cukorbl s addig keverjk, mg szp fnyes fehr nem lesz s a csk amit
hzunk benne lthat marad, nem folyik ssze. Paprbl kszlt tlcsrkvel,
vagy mikrotn zacskval visszk fel a disztst a mzesekre - a mr megslt
s kihlt tsztra!
|