Lngol almsszelet
Lngol almsszelet
150 g bza, 100 g tnklybza, 50 g zab, 100 g nd- vagy barnacukor, 1
tojs, 200 g vaj, 1/2 kkanl vaniliapor, 75 g di, 1 kg savanyks alma, 2
ekanl citroml, 125 g mz, csipet fahj, csipet rlt szegfszeg, csipet
gymbrpor, 5 cl Calvados.
A gabonkat rljk meg ( vagy eleve lisztknt vegyk meg ). Gyrjunk omls
tsztt a lisztbl, a cukorbl, a tojsbl, 150 g vajbl s a vanilia
felbl. Fliba csomagolva pihentessk htszekrnyben. Darljuk le a dit.
Hmozzuk meg s negyedeljk fel az almkat, tvoltsuk el a maghzakat, a
negyed almkat vgjuk hosszban kett s locsoljuk meg citromlvel.
llandan kevergetve melegtsk fel a mzet a maradk vajjal, fszerezzk a
vanilival, a fahjjal, a szegfszeggel s a gymbrrel. Stpaprral
bleljnk ki egy stlemezt, tertsk r a tsztt s szrjuk meg a dival.
Szorosan fedjk be az almaszeletekkel s kenjk meg a mzes keverk felvel.
180 C-ra elmelegtett stben kb. 35 percig sssk. Mg melegen kenjk r a
maradk mzes keverket. Tz felett melegtsk fel a Calvadost, ntsk a
stemnyre, gyjtsuk meg. Melegen tlaljuk.
|