Mézes krémes
Krémes mézes (grízkrémmel)
15 dkg cukorból, 3 dkg zsírból, 3 evőkanál tejből, 3 evőkanál folyékony
mézből, 1 egész tojásból gőz fölött folyékony sodót főzünk. 45 dkg
lisztbe egy csapott kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezt
összegyúrjuk a sodóval, fél óráig pihentetjük négy cipóra osztva.
Krémje: 3 dl tejben megfőzünk 5 dkg grízt, ha langyosra hűl, kikeverjük
10 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral. A tésztát 4 kis lapban tepsi hátán
kisütjük.
Az alsó lapra rákenjük a krém egyik felét, rátesszük A MÁSODIK LAPOT,
EZT LEKVÁRRAL MEGKENJÜK, RÁTESSZÜK A HARMADIK LAPOT, ARRA
KRÉM MÁSIK FELÉT KENJÜK, S ERRE A NEGYEDIK LAPOT helyezzük rá.
Tetszés szerinti darabokra vágjuk. A tetejét, fehér és csokimázzal is
kenhetjük.
|