Csokolds palacsintafelfjt
CSOKOLDS PALACSINTAFELFJT
HOZZVALK: 4 db tojs, kb.20 dkg liszt, tej szksg szerint
egy csipetnyi s, vaj a stshez.
TLTELK: 3 db tojs, 15 dkg fzcsokold, 7 dkg krisztly-
cukor, 1 csomag vanilis cukor.
A 4 tojsbl egy csipetnyi sval s a liszttel sr tsztt
kevernk; nem egszen 1/2 liter tejjel higan folyv
keverjk, majd 20 percig pihentetjk, ezutn a tsztt jra
jl sszekeverjk, s kevs forr vajon egyms utn 10-12
palacsintt stnk, majd hagyjuk kihlni.
A fzcsokoldt kis darabkkra trdeljk s forr
vizfrdbe llitva felolvasztjuk. A tojsfehrjt a kristly
s a vanilis cukorral kemny habb verjk; egyms utn
belekeverjk a tojssrgkat s a felolvasztott fzcsoko-
ldt. A palacsintkat megtltjk a csokoldkrmmel,
sszetekerjk s flbevgjuk.Egy kivajazott tepsibe egyms-
ra rakjuk, majd lentjk a maradk csokoldkrmmel;
elmelegitett stben, 200 C-on kb 25 percig stjk, mig
kivl ropogs de bell a tltelk mg krmszer lesz.
Tlals eltt porcukorral hintjk meg.
|